Alternatif Tıp: Artıları Ve Eksileri

Alternatif tıp, geleneksel tıbbı tamamlayan ve bütünleyici tıbbi yaklaşımları izleyen çok sayıda tedavi için genelleştirilmiş bir terimdir.
Geleneksel tıpta birçok halk tıbbı yöntemi kabul edilmez. Bilimsel araştırmalar bile şifacıların iyileştirme yeteneği ve etkinliği olgusunu her zaman açıklayamaz. Ancak modern tıp, kendi teknolojik ve bilimsel yöntemlerine böyle bir alternatif hakkını reddetmez. Önemli olan, hastaya zarar vermemeleridir. Genellikle halk tıbbı alerjik reaksiyonlar, eklem hastalıkları, omurga, cilt, nörolojik hastalıklar için kullanılır.

Alternatif tıbbın en ünlü dalları şunlardır:

Homeopati;
Akupunktur;
Naturopati.

Farklı ülkelerden gelen halk şifacılarının mirası, alternatif tıp hakkında derin bir bilgiyi temsil eder, örneğin:

Aromaterapi – aromalarla tedavi;
Apiterapi – arı ürünleriyle tedavi;
Fitoterapi – şifalı bitkilerle tedavi (çeşitli bitki ve otların infüzyonlarının alınması tüm vücudun çalışması üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, hayati organları ve kanı toksinlerden temizler, organlar üzerinde yan etki olmaksızın vücudun savunma fonksiyonlarını artırır);
Doğal terapi – doğal, mineral, bitki kökenli ilaçlarla tedavi;
Hirudoterapi – sülüklerle tedavi;
Manuel terapi – ağrıyı gidermek için elle yapılan biyomekanik teknikler
Akupunktur – moksa, akupunktur, akupresür ve akupresür;
Taş terapisi – çeşitli doğal taşlarla masaj;
Hidroterapi – önleyici ve tedavi edici amaçlarla yerel ve genel banyolar, masajlar, duşlar, sargılar, duşlar şeklinde suyun kullanımı;
Açlık;
Ses terapisi veya müzik terapisi;
Sağlıklı beslenme;
Talassoterapi – yosun, tuz, çamurla tedavi;
Su-jok, akupunkturla temsil edilen Doğu tıbbının yöntemlerinden biridir.

Geleneksel Çin tıbbı birçok kronik ve akut hastalığı iyileştirebilir veya ilişkili semptomları, ağrıyı hafifletebilir veya refahı iyileştirebilir.
Geleneksel Çin Tıbbı tedavilerinin yüksek etkinliği, onu aşağıdaki alanlarda geleneksel tıbba değerli bir katkı haline getirir:

Ağrı (migren, artrit, sırt ve eklem ağrısı, nöropatik ağrı)
Alerjiler, otoimmün hastalıklar (nezle, bronşiyal astım, cilt hastalıkları)
Gastrointestinal sistemin fonksiyonel bozuklukları (gaz, mide ekşimesi, irritabl bağırsak sendromu, kabızlık)
İdrar yolu bozuklukları (mesane iltihabı eğilimi, mesane krampları)
Kadın şikayetleri (adet bozuklukları, menopoz, menopoz sonrası)
Zihinsel, psikosomatik (anksiyete bozuklukları, yorgunluk, uyku bozuklukları).

Alternatif tıbbın artıları ve eksileri

Artıları: alternatif tıp genellikle “doğal” olarak kabul edilir. Alternatif tıbbı seçen çoğu insan kronik rahatsızlıklarını tedavi etmek için daha doğal bir yaklaşım arıyor.

Eksileri: bazı alternatif yöntemler incelenmiş ve güvenli ve hatta etkili olduğu bulunmuştur. Diğerleri kapsamlı bir şekilde incelenmemiş ve hatta bazılarının zararlı olduğu bulunmuştur. “Doğal” olan her zaman güvenli olduğu anlamına gelmez.

Şu anda, uluslararası tıbbi turizm alanında, Doğu halk yöntemlerine göre yürütülen vücudun rehabilitasyonu ve restorasyonu için terapötik ve sağlıklı yaşam programlarına olan talep yüksektir. Ayrıca insan bağışıklığının genel olarak güçlendirilmesi için de faydalıdırlar.